søndag 17. oktober 2010

Reiseprogram i Afrika

Da er avreise like rundt hjørnet, og det er på tide å publisere en litt forenklet versjon av reiseprogrammet vårt her. Detaljer kan man lese i bloggposter underveis.

Turen er delt inn i tre hovedtema/deler.

Del 1 - "Fattigdomsbekjempelse i Nairobi" (21. - 26. oktober)
Vi besøker Strømme-Stiftelsens partnere i slummen (Mathare Valley) og innen mikrofinans, med mer. Vi vil besøke ulike grener av MYSA og Jamii Bora, oppleve slummen og fattigdommen på veldig nært hold, og se hvordan små pengesummer (og fotball!) kan endre livet for mange mennesker.

Del 2 - "Det ville Afrika" (27.- 31. oktober)
Vi drar på safari i nasjonalparken ved Masai Mara og overnatter på en lodge ute i villmarken. Videre fortsetter vi over grensen til Uganda og blir noen dager i teltleir ved Jinja, der blant annet rafting og strikkhopp står på menyen.

Del 3 - "Det moderne Uganda" (1 .- 6. november)
Vi studerer det moderne Ugandas utfordringer ved å besøke storbyen Kampala, der den norske ambassaden briefer oss om problematikk knyttet til menneskerettigheter og fred og forsoning. Vi drar også ut fra storbyen og retter fokus på framtiden og den oppvoksende generasjon. I den lille byen Equator blir vi kjent med Child Africas nye internatskole der elevene skal lage en aktivitetsdag for barna.

Dette blir mitt siste innlegg på en god stund her på bloggen, i det jeg overlater tøylene til elevene. Foreldre, venner og andre må gjerne kommentere underveis!

Gleder meg til en kjempetur!!
Mvh. Eivind

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar