fredag 5. november 2010

Jamii Bora & Carnivore


Hei sann folkens, vil gjerne begynne med en advarsel, om at det kan være en drøy romantisering av Carnivore, som er da en av verdens beste resturanter.
Vi startet dagen med frokost på Java House, der de har helt himmelsk milkshake. Planen for i dag var å besøke Jimii Bora, og ta dra til Carnivore, sammen med vår sjåfør Dennis, som har gjort oppholde vårt i Nairobi utrolig mye lettere. 
Får de som ikke vet hva Jamii Bora er, så skal jeg forklare det kort og enkelt.  Jamii Bora er en bank som driver med mirkofinans, og de holder også på å bygger en by utenfor Nairobi, på en plass som heter Kaputei, som er et masai område.
VI startet besøket med å dra til Jamii Bora sitt hovedkvarter, vi ventet litt lenge utenfor hovedkvarteret, inn till noen hentet oss. Grunnen til at vi ventet, har noe med at det hadde vært kommunikasjons svikt mellom Eivind og kontakten i Jamii Bora (Eivinds kommentar: Sånt skjer i Afrika…). Men alt ordna seg heldigvis til slutt. VI var hentet av en skrøpelig liten dame, med et veldig koselig og seriøst ansikt. Hun så ut til å være et av de folkene som var høyt oppe i Jamii Bora, som jeg syntes var ganske kult, på grunn av at hun hadde en bakgrunn som tigger. Hun viste oss rundt omkring inne i banken, og fikk oss till å hilse på folk, det er så mange navn å huske, så hukommelsen sliter litt med å huske alle navnene. Den lille afrikanske damen guided oss til disken, der folk tok ut mikrofinans, og fikk han fyren bak vinduet til å vise oss en lite dingse boms, som var ganske så genial. Det så ut som en liten kviteringsmaskin, som hadde en fingertrykksavleser.  Når man startet en konto hos Jamii Bora, så scannet man finger avtrykket, dermed så var du registrert i systemet, og når du satt fingen din på avleseren, så kom det en kvittering der det sto om beløp, renten å masse annet informasjon om kontoen din. Etter denne lille interessante demonstrasjonen, dermed gikk vi opp till kontoret deres, og inn i et møte rom. Vi hilste på en del folk igjen, men disse var da høyt oppe i stigen i Jamii Bora.  Inne i møte rommet var det hengt opp utrolig fine bilder om Kaputei og menneskene som bodde der. Noen bilder bare traff deg rett i hjertet.  Vi satte oss ned, å lurte på hva som skulle skje nå. Vi kunne se at de hadde forberedt seg på veldig kort tid, og de så ut se de tok det meste på sparke. Men selv om det var en teknisk feil i kommunikasjonen, så var det et veldig bra møte, og vi fikk svarene våre. Vi ble grundig informert om kaputei og mikrofinans.        


- Raymond

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar