søndag 6. februar 2011

De siste fem dagene

Nå er det en stund siden siste innlegg, man blir visst litt slapp i tropevarmen... Jeg skal bare legge ut et raskt innlegg om hva som har skjedd siden sist og hvor vi er nå, så kommer det mer detaljerte innlegg fra de andre senere.

På torsdag besøkte vi den norske ambassaden i Colombo, der fikk vi vite litt mer om landet og hva Norge egentlig gjør her. De har ikke noe spesielt felt (i forhold til ambassaden i Uganda som jobber mye med homofiles rettigheter), men de har et spesielt bånd med myndighetene i Sri Lanka etter samarbeidet om fredsforhandlingene under borgerkrigen.

Dagen etter, fredag 4. februar, var Sri Lankas frigjøringsdag. De feirer ikke på langt nær like mye som vi gjør i Norge på 17. mai, det eneste er at alle har fri den dagen, og så har de en hovedfeiring ett sted i landet. Vi så litt av den på tv da vi spiste frokost den dagen, de hadde militærparade med korps, og alle soldatene bar på ekte våpen. Det så veldig strengt ut, og veldig annerledes fra Norge.

Senere den dagen fikk vi vite at det hadde begynt å regne i de flomrammede områdene i øst igjen, og at reiseprogrammet vårt måtte legges om på grunn av det. Vi skulle egentlig vært på et meditasjonssenter denne helgen, men det måtte utsettes og vi håper å få besøkt det om et par uker. Istedenfor har vi dratt til en koselig liten by i sør, vi tok lokaltoget i tre og en halv time, og nå bor vi inni et fort i en by som heter Galle (uttales omtrent som "gåll"). Her er det kjempevarmt, men utrolig fint, og mye roligere enn i hovedstaden. Alle er kjempehyggelige her, og det føles veldig trygt å gå rundt.

I dag, søndag, har vi blitt kjørt rundt av en veldig koselig sjåfør. Vi har sett fiskere på pinne, vært på en utrolig fin teplantasje, besøkt et skilpaddeklekkeri og to tempel. De andre legger nok ut mer detaljerte innlegg om det i morgen, det blir litt for mye hvis jeg skal skrive alt på en gang.

Marianne, Raymond og Ida prøver seg som "fiskere på pinne".


Marianne og Jasmin på teplantasjen.

Ida med en babyskilpadde på skilpaddeklekkeriet.

Det går an å trykke på bildene for å se dem større. Stay tuned for flere innlegg snart!

- Gyrid

2 kommentarer:

  1. Så kjekt med en oppdatering for oss som sitter i kalde Norge! Ekstra kjekt med bilder. Fisker på pinne har jeg ikke sett før, kreativ bruk av fiskestang? Den skilpadda er noe av det søteste jeg har sett.

    Håper det ordner seg så dere får besøkt meditasjonssenteret, det høres så spennende ut.

    God tur videre, hilsen fra Gyrids mamma.

    SvarSlett
  2. Hei! Så morsomt å høre fra Dere om alt Dere har opplevd så langt. Tror jeg skal begynne å fiske på pinne selv. Litt kaldt i Norge akkurat nå men :-)Morsomt med bilder. Venter spent på nye innlegg og ta del i de fantastiske opplevelsene Dere har.

    Ha det flott videre og ta godt vare på hverandre. Hilsen pappan til Ida M

    SvarSlett