mandag 7. februar 2011

Hei hei!
Nå er vi i verdens søteste lille by, Galle, som ligger inni et fort. Må være den koseligste byen i verden. her ligger det tett i tett med gamle,små murhus, butikker cafer og gallerier. Vi har rukket å etablere oss litt i byen, vi har fått oss en "stamcafè", Serendipity, som er en liten kunstcafè med kraftig hippiefølelse. Her er det umulig og ikke slappe av, noe som merkes på de ansatte, ettersom det tar rundt en time å lage en sandwich... men så er maten veldig god da. I går feriet de bursdagen til Bob Marley. Mesteparten av dagen i dag har det lagt en eller annen gp-elev lett hennslengt i en av de FANTASTISKE sofane, så kort sagt, det har vært en slapp da. For å understreke dette, Gyrid, Ida og Janne sov til 12.30!

Dagen i går fikk vi gjort litt mer. Vi var på biltur med flere stopp rundt om i byen. Vi så blandt annet "fiskepinnemenn". fiskere som sitter på høye pinner uti vannet å fisker med tynne pinner etter småfisk. Det var gøy å se, samtidig som litt skuffende. Ettersom det var ganske turistifisert. Mennene kledde på seg bare fordi vi kom, i stedet for å faktisk fiske. Men dette gjorde at vi også fikk prøve da, og det synes Jeg Ida og Raymond var gøy. All ros til mennene som orker å sitte på de tynne pinnene hele dagen, jeg fikk vondt etter bare en liten stund.

Så gikk turen til te-plantasjen. Her dyrket de mange forskjellige teer. Blandt annet "White virgin tea". Denne teen ble først plukket av unge jomfruer, den var aldri rørt av menneskehender men klippet av med gull-saks og ned i en gullbolle. Også i dag er teen urørt av menneskehånd , men klippes med vanlig saks og bolle, av jenter. det er bare de ytterste spirene av planten som brukes, så de klarer bare å produsere 4 kg i månden. etter et gående foredrag i åkerne , som jeg syntes var veldig interresant fikk vi smake på 2 tesorter, og sjokoladekake :D etter pausen fikk vi full omvisning i produksjonshallen. Vi fikk også en sje med alle de forskjellige teene de hadde. Til sist gikk vi inn i te-butikken, her var alle produktene 100% økologiske, fra te til vaniljestenger og lepåmade, tror alle handlet noe her.

Etter plantasjen gikk turen til et skilpaddeklekkeri. her jobbet de for å opparbeide en større bestand av de fem forskjellige typene havskilpadde. Eggene de hadde ble samlet inn fra strender rundtom i området. Etter de klekkes slippes de som oftest ut i havet med en gang, slik at det skal bli så naturlig som mulig. Om skilpaddene kommer for tidlig eller av andre grunner ikke er av optimal helse blir de holdt i fangenskap til de kan klare seg selv. Noen av skilpaddene blir brukt til å utdanne skoleungdom og blir derfor holdt på klekkeriet i flere år før de slippes ut. Klekkeriet hjelper ogspå skadde skilpadder.

Til sist besøkte vi to buddist-templer. Spessielt det siste var veldig stilig å besøke. Tempetet lå på toppen av et fjell, inni en stor stein. Rundt var det flere små ganger som førte til forskjellige bønnesteder. Tempelet hadde også et svært tre som var tatt som stikling fra det treet som den opprinnelige Buddah satt under. Vi finn omcisning av en munk, som nok var litt overgitt over hvor lite vi kunne, men veldig tolmodig og forklarte oss alt vi trengte å vite. Vi har forresten funnet Dennis 2! (sjåføren vår i Afrika). Han kjørte oss rundt hele denne dagen og skal kjøre oss rundt de nærmeste dagene også.

Vi har det flott! Alle er like hele, ingen har forsvunnet eller blitt tatt av flom, og alle er relativt friske , med noen perioder av hjemlengsel:D
I morgen skal vi begynne på vårt opplegg med strømme :) Det blir bra, vi gleder oss masse.

- Marianne

4 kommentarer:

  1. Tusen takk for innlegg. Det er så flott at vi kan følge dere på turen. Det gjør oss så glade. Koooos dere videre alle sammen. Klem fra mamma Bente

    SvarSlett
  2. En opplevelsesrik tur dette, dere er heldige! Det er like spennende å lese hver gang det er nytt innlegg her - god tur videre, gleder meg til å lese mer om små og store opplevelser!

    Hilsen fra Gyrids mamma

    SvarSlett
  3. Hei igjen. Som dere skjønner blir vi veldig glad her hjemme når vi kan lese litt om hva dere opplever. Godt å høre at dere er friske.Litt hjemlengsel er vel også sunt.
    Lurer veldig på om dere fikk fisk.......
    Klem fra Mariannes mamma.

    SvarSlett
  4. Eat that dahl 4 real. changed my life, yo.

    SvarSlett